Zelf spuitwater maken | drinkwatersysteem Aqua Pro

Zelf spuitwater maken met een drinkwatersysteem voor thuis? Een drinkwatersysteem van Aqua Pro zorgt immers voor gekoeld, bruisend en heet water!

Doe hier snel je aanvraag en ontvang een vrijblijvende prijs offerte voor een drinkwatersysteem aan de beste prijs:

Zelf spuitwater maken | drinkwatersysteem Aqua Pro

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Zelf spuitwater maken | drinkwatersysteem Aqua Pro
Zelf spuitwater maken | drinkwatersysteem Aqua Pro

Zelf spuitwater maken: gemakkelijk met een drinkwatersysteem

Koop je regelmatig spuitwater in de winkel? Met een drinkwaterwatersysteem in huis kan je voortaan gemakkelijk zelf spuitwater maken! Naast gefilterd drinkwater kan je ook spuitwater uit je keukenkraan tappen. Benieuwd hoe het werkt? Je leest het hieronder.


Drinkwatersysteem voor thuis: PRIJZEN >


Wat is spuitwater eigenlijk?

Spuitwater is gewoon drinkwater waar koolzuurgas aan toegevoegd wordt. Koolzuurgas is een kleur – en geurloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Ditzelfde gas wordt ook aan frisdranken toegevoegd. In bier bijvoorbeeld, komt koolzuurgas op een natuurlijke manier voor, door gisting. En in sommige mineraalwaters komt het ook van nature voor. Maar zelf spuitwater maken, door eenvoudigweg koolzuurgas toe te voegen, kan natuurlijk ook perfect. Je sluit eenvoudigweg een CO-fles aan op je drinkwatersysteem, meer houdt het niet in.

De voordelen van een eigen drinkwatersysteem

zelf spuitwater maken - drinkwatersysteem

zelf spuitwater maken – drinkwaterkraan

Natuurlijk bestaan er, behalve via een drinkwatersysteem, ook andere methodes om thuis spuitwater te maken. Via een toestel die je in je keuken moet plaatsen bijvoorbeeld. Al is dit slechts een tussenoplossing. Bovendien neemt zo’n toestel weer plaats in, in je keuken en is het gedoemd om binnen de kortste keren in je kasten te verdwijnen – om daar voorgoed te blijven. Zelf spuitwater maken, doe je beter met een drinkwatersysteem. Dit is waarom:

  • Een drinkwatersysteem is voorzien van een filter en wordt gekoppeld aan je keukenkraan. Naast spuitwater tap je dus ook puur drinkwater uit je keukenkraan. Ook flessen gewoon drinkwater kopen, is dus overbodig geworden.
  • Een drinkwatersysteem neemt geen extra plaats in. De bijhorende filterbak wordt netjes weggewerkt onder je gootsteen. Het water zelf blijf je gewoon rechtstreeks uit je keukenkraan tappen.
  • Een drinkwatersysteem heeft een grote capaciteit. Zelf spuitwater maken, dat doe je met gemak gedurende enkele maanden. De CO²-flessen die je aan je drinkwatersysteem koppelt, gaan een heel stuk langer mee dan die van kleinere toestellen.

Waarom zelf spuitwater maken een groot gemak is

1. Voor spuitwater moet je normaal naar de winkel gaan

Je moet dus met bakken of pakken sleuren. Thuis moet je dan ook nog eens plaats vinden om alles te stockeren. En spuitwater is ook duur, toch wanneer je het uitrekent op jaarbasis. Met spuitwater uit de kraan spaar je geld uit en ben je praktisch gezien ook beter af.

2. Zelf spuitwater maken helpt om af te kicken van ongezonde frisdranken

Hoewel veel mensen zich bewust zijn van de schadelijke gezondheidseffecten van frisdrank, wordt het nog altijd volop gedronken. Ook kinderen grijpen al te vaak naar suikerrijke frisdranken. Het is al lang geen geheim meer dat die het gebit aantasten. Daarnaast komen ook allergieën en voedselintoleranties in steeds grotere mate voor. Frisdranken zijn niet alleen ongezond omdat ze veel suiker bevatten, ze zitten ook vol kleurstoffen en artificiële smaakstoffen. Die werken allergieën in de hand.

frisdrank maken

zelf spuitwater maken – limonades

Met een drinkwatersysteem in huis kan je naast zelf spuitwater maken, ook je eigen gezonde frisdranken creëren. Eens je vertrokken bent, kan je voorgoed afscheid nemen van ongezonde en dure frisdranken uit de supermarkt. Tegenwoordig verkopen ze in elke supermarkt natuurlijke fruitsiropen. Zo kan je perfect je eigen drankjes brouwen. Je kan ook experimenteren met vers fruit of met kruiden. Het internet staat vol leuke ideeën en recepten. Laat je inspireren en sla aan het experimenteren! Ook heel leuk als je gasten over de vloer krijgt!

3. Spuitwater is een extra stimulans om voldoende te drinken

Veel mensen slagen er niet in om dagelijks voldoende te drinken. Vaak vinden ze gewoon water eenvoudigweg niet lekker. Het is nochtans een heel gezonde gewoonte. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, het helpt je om te vermageren, je huid straalt, enz. Vind je gewoon water niet lekker? Dan is spuitwater een interessant alternatief. Zeker als je je eigen huisgemaakte limonades of andere frisdranken creëert. Op voorwaarde dat je voor een gezonde variant kiest natuurlijk en dat je ze niet boordevol suiker giet.

4. Moeite met afvallen? Drink meer spuitwater!

Een andere reden waarom zelf spuitwater maken interessant kan zijn, is als je wil afvallen. Drink je niet graag gewoon water? Drink dan veel spuitwater, dat is even gezond. En bovendien bevordert het de spijsvertering. Met een drinkwatersysteem in huis, ben je automatisch geneigd om meer te drinken. 1 simpele druk op de knop volstaat om je glas te vullen. Bovendien heb je geïnvesteerd en zal je willen dat je drinkwatersysteem rendeert. Daarom alleen al zal je meer drinken.

5. Zelf spuitwater maken is beter voor het milieu

drinkwaterkraan en milieu

thuis spuitwater maken – afvalberg

Een drinkwatersysteem is naast enorm praktisch, ook heel milieuvriendelijk. Je koopt geen flessen drinkwater meer want je kraanwater smaakt evengoed als het puurste merkwater. Hetzelfde geldt voor flessen spuitwater en misschien ook voor frisdranken, als je die kan afzweren tenminste. Dat betekent dus minder plastiek, minder CO²-uitstoot, zowel bij de productie als bij het transport. Stel je voor welke impact het zou hebben op de grootte van de afvalberg, mocht iedereen thuis een drinkwatersysteem hebben?

Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je zelf ook overwegen om een eigen drinkwatersysteem te installeren? Lijkt het je leuk om zelf spuitwater maken of wil je je bijdrage leveren aan de wereld van morgen? Vraag dan een offerte aan bij een erkend leverancier. Je informeren is de eerste stap!

Drinkwatersysteem voor thuis: PRIJS EN OFFERTE >

Zelf spuitwater maken | drinkwatersysteem Aqua Pro