Waterfilter | zuiver drinkwater met een Aqua Pro drinkwatersysteem voor thuis

Het beste drinkwatersysteem met waterfilter voor thuis kopen? Met een drinkwatersysteem voor thuis van Aqua Pro heb je altijd zuiver, drinkbaar water.

Indien je een vrijblijvende prijsofferte wil ontvangen, contacteer ons dan vandaag nog:

Waterfilter 2024 - drinkwatersysteem voor thuis Aqua Pro prijs offerte

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Waterfilter
Waterfilter

Hoe een waterfilter je zuiver water én een vollere portemonnee oplevert

waterfilter installateur

waterfilter

Ken je al iemand die een waterfilter geïnstalleerd heeft? Zo niet, dan is dat slechts een kwestie van tijd. Meer en meer mensen zoeken tegenwoordig naar manieren om hun leidingwater te zuiveren. Een logische evolutie, want we willen met z’n allen zo zelfvoorzienend mogelijk worden. Zou je ook ‘bronwater kopen’ van je wekelijkse boodschappenlijstje willen schrappen? Dan is een drinkwatersysteem zeker iets voor jou! Lees verder en ontdek er alles over.

Is uw leidingwater lekker?

Of je een waterfilter nodig hebt, hangt in de eerste plaats af van de kwaliteit van je leidingwater. Misschien heb je het geluk dat jouw water heel lekker is? Maar misschien ook niet. Ons leidingwater wordt streng gecontroleerd. In theorie kan het dan ook perfect gedronken worden. Dat is natuurlijk geen garantie voor de smaak. Dus misschien koop je bronwater, net als zoveel mensen doen. Met een waterfilter is dat overbodig. Dan smaakt jouw kraantjeswater net zo zuiver en lekker als het beste bronwater.

Wat is een drinkwatersysteem? Wat doet een waterfilter?

Een drinkwatersysteem wordt direct op je waterleiding aangesloten. Hij filtert je kraantjeswater grondig. Dat gebeurt door microfiltratie met behulp van actieve koolstof. Vanaf het eerste moment zorgt je drinkwatersysteem ervoor dat je water beter smaakt. Onzuiverheden zoals chloor, zware metalen en nitraten verdwijnen dan uit je water.

Het systeem zelf bestaat uit een waterfilter en een koppeling met een kraan (meestal de keukenkraan). Je kan kiezen voor een tweede kraan naast je bestaande kraan of voor een wisselkraan. Zo kan je gemakkelijk afwisselen tussen stadswater en leidingwater.

Wat kan een waterfilter nog allemaal?

beste waterfilter kopen

waterfilter kopen

In de eerste plaats levert je waterfilter gezuiverd plat water. Daarnaast heb je ook de keuze tussen gekoeld of heet water én spuitwater. Afhankelijk van welk drinkwatersysteem je kiest natuurlijk. Voor het spuitwater wordt er een fles koolzuurgas aangesloten op je waterfilter. Het spuitwater stroomt dan gewoon uit je keukenkraan. Hoe sterk of hoe licht het bruist bepaal je ook volledig zelf! Dat opent ook mogelijkheden om je eigen frisdranken te maken.

Nooit meer flessen water kopen!

Als je thuis een drinkwatersysteem hebt, hoef je eigenlijk nooit meer flessen water te kopen. Een gemiddeld gezin geeft 1.500 euro per jaar uit aan water. Een bedrag dat je volledig kan uitsparen met een waterfilter. Je bespaart dus heel wat en

je leven wordt een stuk comfortabeler.

Alle voordelen op een rij:

  • Zuiver drinkbaar water, altijd bij de hand.
  • Altijd verschillende variaties water in huis.
  • Kies je voor de optie spuitwater? Dan kan je ook je eigen frisdranken maken!
  • Met flessen sjouwen is verleden tijd.
  • Je wint ruimte in huis.
  • Minder afval.
  • Ecologische voetafdruk verkleint.
  • Veel water drinken is een gezonde gewoonte. Dat doe je automatisch meer met een waterfilter in huis.
  • Bereidingen met water smaken beter. Dat geldt voor waterijsjes, ijsblokjes, soepen, sauzen, koffie, thee, enz.
  • Je kan je eigen water ook meenemen op verplaatsing.

Een waterfilter is onderhoudsvriendelijk

Een drinkwatersysteem is heel eenvoudig te bedienen en vraagt weinig onderhoud.

Heb je voor de optie spuitwater gekozen? Dan zal je zo nu en dan eens de fles koolzuurgas moeten vervangen. Verder hoef je niks te doen. Wat je wél moet doen, is één keer per jaar een algemeen onderhoud. Dan laat je best aan de leverancier over. Die voorziet het systeem van nieuwe filters (indien nodig) en maakt alles grondig schoon. Dat houdt in dat de leidingen goed gespoeld worden om eventuele bacteriegroei te verhinderen. Met een goed onderhouden waterfilter behoud je ook het recht op garantie.

Een waterfilter en het milieu

Dagelijks worden we geconfronteerd met de toenemende klimaatproblematiek. We zoeken naar allerlei manieren milieubewuster te gaan leven. Met een drinkwatersysteem in huis, ben je alvast goed op weg! In de eerste plaats, omdat je geen flessen drinkwater meer koopt. Deze flessen moeten vervoerd worden, van de fabriek naar de supermarkten en daarna naar uw huis. Daardoor komen er heel wat giftige stoffen in de atmosfeer terecht. Net als bij de productie van al dat plastiek. Ook het afval is een groot probleem. Een waterfilter maakt al dat extra plastiek overbodig, dat kan een grote impact hebben op het milieu. Zeker als we dit met z’n allen zouden doen. Iets om over na te denken!

Waterfilter