Kraanwater drinken | koop een drinkwatersysteem van Aqua Pro

Met een drinkwaterkraan van Aqua Pro kan je gewoon kraanwater drinken, want het kraanwater wordt volledig gefilterd zodat het perfect drinkbaar is.

Contacteer ons door je gegevens in te vullen en ontvang binnenkort een vrijblijvende prijsofferte met persoonlijk advies:

Kraanwater drinken 2022 - drinkwatersysteem voor thuis Aqua Pro prijs offerte

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Kraanwater drinken
Kraanwater drinken

10 redenen waarom kraanwater drinken beter is

kraanwater drinken gezondheid

kraanwater drinken gezond


Jouw kraanwater? Dat is gezond, veilig, ecologisch en goedkoop.Smaakt je water niet zo lekker? Daar is een eenvoudige oplossing voor: filter het! Dan hoef je nooit meer PET-flessen te kopen. Ontdek hier 10 redenen waarom kraanwater drinken een betere keuze is. Ze zullen je vanzelf overtuigen.

Kraanwater drinken heeft alleen maar voordelen

Het water dat bij je thuis uit de kraan komt, is van de allerhoogste kwaliteit. Het is heel goedkoop en dag & nacht beschikbaar. Zo vanzelfsprekend! En toch betalen we liever voor ons drinkwater, dat kan anders. Eens je alle argumenten opgesomd ziet, kan je alleen maar besluiten dat kraanwater drinken op alle vlakken een betere keuze is.

Een gegarandeerde kwaliteit dankzij strenge controles.

Drinkwater is het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. Het wordt op maar liefst 67 punten gecontroleerd. Veel waterbedrijven controleren zelfs meer parameters dan wettelijk verplicht is. Dankzij de gevoelige apparatuur waarover ze tegenwoordig beschikken, zijn de metingen heel nauwkeurig. Leidingwater moet zeker niet onderdoen voor flessenwater. Integendeel. Misschien vind je flessenwater kopen aan het einde van dit artikel ook overbodig?

Het succes van flessenwater

De laatste jaren is de aandacht voor een gezonde levensstijl enorm toegenomen. We worden langs alle kanten gestimuleerd, om dagelijks voldoende water te drinken. De slimme reclamejongens van waterproducenten spelen hier handig op in. Ze zetten ons aan om bronwater of mineraalwater te kopen. En dat terwijl ons kraanwater aan de strengste kwaliteitsnormen voldoet. Alleen stelt de smaak soms teleur, voor de meesten de voornaamste reden dat ze geen kraanwater drinken.

Waarom kraanwater drinken beter is

Maar daar zijn oplossingen voor. Een drinkwatersysteem filtert het water en neutraliseert slechte smaken. Het maakt flessenwater compleet overbodig. Flessenwater heeft zoveel tegenargumenten, dat je alleen kan concluderen dat kraanwater een betere keuze is.

 • Kraanwater drinken is veel goedkoper.
  Flessenwater is 150 tot 500 keer duurder dan kraanwater. 

  Kraanwater kost je welgeteld 0,0043 euro per liter.
 • Kraanwater heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk.Bij de productie, het transport en de verwerking van PET-flessen komt er enorm veel CO² vrij. De plastieken afvalberg is vandaag gigantisch geworden. Milieuexperten waarschuwen er ons al jaren voor. Die extra PET-flessen hebben een grote impact. Dat al dat plastiek gerecycleerd kan worden, is een fabeltje.

   

  gefilterd kraanwater drinken

  kraanwater drinken

 • Gebotteld water is stilstaand water, stromend water is altijd gezonder.
  Weinigen staan hier bij stil. Het water dat we in de supermarkt kopen heeft al een hele weg afgelegd. Vraag jij je soms af hoe lang het water al in die plastieken flessen zit? Misschien heeft het al ergens uren in de zon gestaan? Plastiek dat verwarmd wordt, laat zijn toxische stoffen los in het water. Wetenschappers roepen op om hier zorgzaam mee om te gaan. Er zou een verband zijn tussen kanker en water drinken uit PET-flessen.
 • Leidingwater wordt streng gecontroleerd, terwijl er op mineraalwater amper controles zijn.
  Mineraalwater moet niet aan dezelfde strenge eisen voldoen, omdat het boordevol gezonde mineralen zit. Soms zoveel, dat het niet voor dagelijks gebruik geschikt is. (Alleen drinkwater, gericht op baby’s, wordt gecontroleerd.) Testaankoop nam de proef op de som. Wat bleek? 1 op 4 flessen bevatten veel te hoge fluor-, sulfaat- of natriumgehaltes.
 • Flessenwater is veel gevoeliger voor bacteriën.
  Veel mensen drinken hun water graag van de fles. Eigenlijk is dat niet zo hygiënisch, in de achterblijvende speekselresten zitten bacteriën die het water kunnen besmetten. Leidingwater wordt preventief met chloor behandeld, wat de veiligheid garandeert. Chloor is onschadelijk voor de gezondheid, maar het kan je water wel slecht doen smaken. Gelukkig bestaan daar oplossingen voor: kraanwater drinken dat gefilterd is door een drinkwatersysteem.
 • Kraanwater is altijd beschikbaar, dag en nacht.
  Waarom met flessen water sleuren als je thuis gewoon de kraan kan opendraaien?

  Kraanwater drinken is heel wat praktischer!
 • Kraanwater moet je niet stockeren in je berging.
  Voldoende bergruimte hebben, dat vinden we heel belangrijk in een woning.

  Ook daarom is flessenwater zo onpraktisch. Het neemt ruimte in, die je beter voor andere zaken kan gebruiken.

Kraanwater drinken is de toekomst

zuiver kraanwater drinken

gefilterd kraanwater drinken

Kraanwater drinken heeft zoveel voordelen, dat alle argumenten voor flessenwater in het niets verdwijnen. Daarom geloven wij dat drinkwatersystemen voor thuis, de norm worden in de toekomst. Het is alleen nog maar een kwestie van durven investeren!

Kraanwater drinken