Kraantjeswater filteren | drinkwatersysteem voor thuis kopen bij Aqua Pro

Met een drinkwatersysteem van Aqua Pro kan u genieten van water in zijn puurste vorm. Wil jij ook je kraantjeswater filteren? De drinkwaterkraan van Aqua Pro zorgt voor gekoeld, bruisend en heet water.

Interesse? Neem dan snel contact met ons op en ontvang binnenkort een prijsofferte op maat:

kraantjeswater filteren 2024 - drinkwatersysteem voor thuis Aqua Pro prijs offerte

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Kraantjeswater filteren
Kraantjeswater filteren

Kraantjeswater filteren is goed voor je gezondheid: 6 redenen om een drinkwatersysteem te installeren

Het kraanwater in België is veel schoner dan in veel andere landen. Toch betekent dat daarom niet dat ons kraanwater 100% schoon is. Of 100 % lekker smaakt. Wil je echt zuiver kraanwater drinken? Dan is je kraantjeswater filteren met een drinkwatersysteem de beste manier.

Waarom kraantjeswater filteren geen overbodige luxe is

Vooraleer jouw drinkwater bij je thuis uit de kraan stroomt, heeft het al een hele weg afgelegd. Hoewel de drinkwatermaatschappijen er alles aan doen om het water zo goed mogelijk te zuiveren, is dat in de praktijk vaak anders. Ons drinkwater wordt op meer dan 70 parameters gecontroleerd. Toch slagen ze er niet in om alle onzuiverheden uit het water te halen.

kraantjeswater filteren - gefilterd kraanwater

kraanwater filteren – gezuiverd kraantjeswater

Omdat ons grondwater steeds meer vervuild geraakt, hebben drinkwatermaatschappijen alle moeite van de wereld om het water volledig te zuiveren. Dat komt o. a. door het toenemend gebruik van meststoffen. Een tweede reden zijn de microscopisch kleine plastiek deeltjes die in ons water terechtkomen. Ten derde is er het feit dat het water onderweg zware metalen opneemt. Die zijn afkomstig van het materiaal van de waterleidingen.

Kraantjeswater filteren zodat het beter smaakt en ruikt

Vaak heeft kraanwater een melkachtige, troebele kleur en een slechte nasmaak. Dat komt deels door de chloor die gebruikt wordt om het water te ontsmetten. Voor de gezondheid kan het geen kwaad, alleen maakt het je kraantjeswater onaantrekkelijk. Een tweede reden is dat er veel calcium in het water zit. Omdat dat helemaal niet schadelijk voor ons is, laten de drinkwaterbedrijven dit in het water zitten. Zelf je kraantjeswater filteren, is de enige manier om zuiver water te bekomen.

Waarom kraantjeswater filteren?

Kraantjeswater filteren heeft alleen maar voordelen. De beste manier om dat te doen, is met je eigen drinkwatersysteem. Dat is de meest efficiënte en ook de meest duurzame oplossing. Een drinkwatersysteem, sluit je rechtstreeks op je keukenkraan aan. Het pakt het probleem aan bij de bron. Hieronder vind je alle voordelen van kraantjeswater filtreren:

1. Kraantjeswater filteren levert water zo puur als bronwater

Drink je over het algemeen veel water, maar niet van de kraan? Zou je wél kraantjeswater drinken mocht het beter smaken? Dan is je kraantjeswater filteren dé oplossing. Want ook dit water komt gewoon uit de natuur. Flessenwater heeft alleen maar nadelen. Het is niet logisch dat we ons water in de supermarkt kopen want ons kraantjeswater wordt juist zo grondig behandeld opdat we het zouden drinken. 

Dit zijn de nadelen van flessenwater:

  • Flessen kopen is een heel gedoe. Tillen, heffen, vervoeren, uitladen, stockeren.
    Zelf je kraantjeswater filteren maakt hier een einde aan.
  • Flessenwater is duur.
  • Al dat plastiek is slecht voor het milieu.
  • Is je voorraad op, dan zit je zonder drinkwater.

2. Een drinkwatersysteem zet je aan om meer te drinken

kraantjeswater filteren - drinkwaterkraan

kraantjeswater filteren – drinkwaterkraan

Is je kraantjeswater lekkerder? Dan zal je geneigd zijn om meer water te drinken. Haal je nu eigenlijk nooit de gezonde grens van 2 liter water per dag? Dan is de kans groot dat je dit wel haalt, als je gefilterd water kan drinken. Ook omdat je geïnvesteerd hebt en blij bent met je aankoop zal je automatisch meer drinken.

3. Een drinkwatersysteem kan meer dan alleen kraantjeswater filteren

Plat water op kamertemperatuur, gekoeld of heet water? Aan jou de keuze. Een drinkwatersysteem bied je veel mogelijkheden en praktische voordelen. Een daarvan is instant heet water uit je keukenkraan tappen. Handig voor thee of om snel soep te maken. Ook het heerlijk gekoelde water is een grote troef. Zeker in de zomer. Dan moet je er ook nooit meer aan denken om flessen water in je ijskast te steken.

Andere tip: Waterbehandeling In Uw Woning Is Essentieel Voor Uw Lichaam En Uw Elektrische Apparaten.

4. Drink je liever gefilterd spuitwater? Dat kan ook!

Een drinkwatersysteem levert niet alleen gezuiverd kraantjeswater. Ook spuitwater behoort tot de opties. En dat creëert mogelijkheden want zo maak je ook je eigen frisdranken. Je kan zelf de intensiteit van de bubbel kiezen! Zalig toch? En ook een stuk gezonder!

5. Je kraantjeswater filteren is zelfs goed voor je baby

kraanwater filteren voor baby

gezuiverd kraanwater voor baby

Veel babyvoeding wordt met water bereid. Je kan daarbij gewoon kraanwater gebruiken, maar het wordt afgeraden. Als je echt zuiver water kan gebruiken, zal je je daar een stuk beter bij voelen. Met een drinkwatersysteem in huis hoef je eigenlijk ook geen speciaal flessenwater voor je baby te kopen. Op lange termijn kost dit toch wat geld. Je kraantjeswater filteren is in dat geval een stuk voordeliger.

6. Een drinkwatersysteem is een rendabele investering

Zelf je kraantjeswater filteren levert je naast een gezondheidsvoordeel ook een financieel voordeel op. De investering in een drinkwatersysteem verdien je op korte termijn terug. Reken maar eens uit hoeveel flessenwater je op jaarbasis kost. Je zal versteld staan van het bedrag.

Zuiver kraantjeswater? Installeer een drinkwatersysteem

Wil je altijd zuiver kraantjeswater kunnen drinken op een goedkope manier? Wil je voor eeuwig verlost zijn van al dat gezeul met zware waterflessen? Investeer dan in een drinkwatersysteem. Zo vloeit er altijd gefilterd kraanwater uit je keukenkraan, gekoeld of heet. En spuitwater kan natuurlijk ook. Kies je drinkwatersysteem in functie van je behoeftes en koop hem bij een betrouwbare leverancier. Durf vooruit te denken en vraag vandaag nog een offerte aan.

Kraantjeswater filteren