Gefilterd water | zuiver water drinken met een Aqua Pro drinkwatersysteem

Wil jij ook genieten van gefilterd water uit je keukenkraan? Dat kan met een drinkwaterkraan of drinkwatersysteem van Aqua Pro.

Vraag via onderstaand kader snel jouw prijsofferte aan voor de beste drinkwaterkraan op de markt:

Gefilterd water 2024 - drinkwatersysteem voor thuis Aqua Pro prijs offerte

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Gefilterd water
Gefilterd water

Gefilterd water versus bronwater uit de supermarkt

gefilterd water gezondheid

gefilterd water gezondheid

Welk soort water drink jij thuis? Vertrouw je op kraantjeswater of verkies je bronwater?
Misschien drink je geen kraantjeswater omdat het niet zo lekker smaakt? Als dat de enige reden is dat je drinkwater koopt, hoeft dat niet eeuwig zo door te gaan. Er zijn namelijk héél veel redenen om over te schakelen op gefilterd water. Hieronder lees je er alles over. Ontdek waarom gefilterd water de nieuwe norm moet worden.

Wat is gezonder: bronwater, mineraalwater of gefilterd water?

Bronwater versus mineraalwater

Bronwater en mineraalwater zijn termen die door elkaar gebruikt worden. Het zijn zeker geen synoniemen, er is wel degelijk een verschil. Bronwater wordt eerst vervoerd en pas daarna gebotteld, terwijl mineraalwater onmiddellijk en zonder enige behandeling gebotteld wordt.

Mineraalwater is zowat het zuiverste water dat bestaat. Dit water komt recht uit de natuur en werd gedurende duizenden jaren door de verschillende grondlagen gefilterd. Daardoor zit het boordevol mineralen en allerlei andere natuurlijke stoffen. Omdat dit uit de natuur komt, associëren we dit automatisch met ‘gezonder’. Maar deze veronderstelling mogen we niet zomaar maken.

Zijn bronwater en mineraalwater wel zo veilig als we denken?

In tegenstelling tot kraanwater of leidingwater, dat heel streng gecontroleerd wordt, wordt mineraalwater helemaal niet gecontroleerd. (Bronwater wordt wel gecontroleerd maar lang niet zo streng als leidingwater.) Soms bevatten bronwater en mineraalwater zelfs meer bacteriën, nitraten (meststoffen) of zware metalen dan leidingwater. En soms kan mineraalwater dan weer zoveel mineralen bevatten, dat het eerder schadelijk dan heilzaam is.

Tenslotte zijn er nog tal van redenen waarom water uit (plastiek) flessen ongezond en allesbehalve praktisch is:

. Plastiek heeft een grote ecologische voetafdruk.
. Water in flessen is stilstaand water, stromend water is altijd beter.
. Amper controles op de samenstelling.
. Duur op termijn.
. Water kopen is omslachtig: sleuren met pakken water is vervelend, er is ruimte nodig om ze op te
  bergen én het zorgt voor extra afval of leeggoed.
. Op termijn is het duur, zeker voor een gezin.

Is gefilterd water gezonder dan gewoon kraanwater?

Waar komt ons leidingwater vandaan?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat ons leidingwater ook uit de natuur komt. Het wordt opgepompt uit meren en rivieren (oppervlaktewater) en uit de grond. (grondwater). Vervolgens wordt het op allerlei manieren behandeld door de watermaatschappijen om alle bacteriën en schadelijke stoffen eruit te halen.

Enkele feiten over ons leidingwater

Strenge controles

Ons kraanwater wordt heel streng gecontroleerd. Vooraleer het bij ons thuis uit de kraan stroomt, wordt het aan een 60-tal parameters getoetst. In principe is het dus heel veilig. Om het water steriel te maken wordt er chloor aan toegevoegd. Dat is alvast een van de redenen waarom kraanwater slecht kan smaken, maar daarom is het nog niet ongezond. Daarnaast kan het water ook nog veel kalk bevatten, wat ook niet onschadelijk is maar het water wel troebel maakt en een slechte nasmaak geeft.

Toenemende milieuverontreiniging

Wat wél verontrustend is, is dat onze watermaatschappijen meer en meer moeite hebben om de veiligheid van het water nog langer te garanderen. De toenemende milieuvervuiling is de voornaamste reden. Vooral dan overbemesting door landbouwers die schadelijke nitrieten (stikstofoxide) en pesticiden gebruiken. Die giftige stoffen sijpelen in de bodem en komen zo in ons grondwater terecht. Daarnaast zit ons water ook boordevol hormonen, resten van medicijnen en ander chemisch afval.

Vervuiling onderweg

Hoewel ons leidingwater volledig gezuiverd is wanneer het de watermaatschappij verlaat, kunnen er onderweg nog tal van vervuilingen in terechtkomen. Veel waterleidingen zijn verouderd en geven zware metalen en gifstoffen zoals lood, koper of roestdeeltjes af aan het water.

De oplossing? Gefilterd water!

kraanwater drinken

gefilterd leidingwater drinken

Door het leidingwater thuis extra te behandelen worden alle slechte smaken en geuren & kleuren geneutraliseerd. Zo wordt het water weer even puur als het ooit was. Het is het beste alternatief voor bronwater. Waarom dus nog langer water kopen in de supermarkt als je thuis even lekker water voor een fractie van de prijs hebt? Bovendien is al dat water in plastieken flessen slecht voor het milieu. Gefilterd water is dus een logisch alternatief.

Krijg waar voor je geld: kies voor een volledig drinkwatersysteem (i.p.v. een drinkwaterkan)

Veel mensen drinken gefilterd water uit een drinkwaterkan met een wegwerpfilter.
Drinkwaterkannen zijn zeker en vast een stap in de goede richting, maar ze zijn eerder een tussenoplossing:

 • Ze zijn duur
  Net als een drinkwatersysteem filteren ze het water met behulp van actieve koolstof. Om de zoveel maanden is de koolstof echter verzadigd en moet je de filters vervangen, veel sneller dan bij een drinkwatersysteem. Die filters zijn ook relatief duur, op termijn zullen ze dus heel wat kosten.
 • Ze staan altijd in de weg
  Een drinkwaterkan neemt behoorlijk wat plaats in, ze lijken altijd in de weg te staan. Daarbij worden ze snel vuil, wat hen extra onaantrekkelijk maakt. Kalkaanslag is hier de grootste reden voor.
 • Lang wachten op je gefilterd water
  Het grote voordeel van gefilterd water uit een drinkwatersysteem, is dat het altijd beschikbaar is. 1 simpele druk op de knop en je glas is gevuld. Bij een drinkwaterkan moet je wachten tot het water volledig doorgelopen is. Als je dorst hebt kan dat behoorlijk lang duren!
 • Een drinkwatersysteem kan meer
  filtersysteem met warm water

  gefilterd water


  Wat als je gefilterd water ook ijskoud, instant heet of in de vorm van spuitwater uit je kraan zou stromen? Met een drinkwatersysteem (of een drinkwaterkraan) kan het allemaal. Dat is vooral heel praktisch want zo bespaar je jezelf heel wat tijd en moeite! Met je eigen spuitwater kan je ook weer heel wat kanten uit, frisdrank maken bijvoorbeeld. Daar kan geen enkele drinkwaterkan aan tippen!

Meer weten? Vraag dan vandaag nog een offerte aan bij een erkend leverancier.

Gefilterd water