Drinkwaterkraan | de voordelen van een Aqua-Pro drinkwatersysteem

De beste drinkwaterkraan voor thuis kopen? Een drinkwaterkraan van Aqua Pro zorgt voor gekoeld, bruisend en heet water.

Doe hier snel en eenvoudig je aanvraag en ontvang binnenkort een vrijblijvende prijsofferte voor een drinkwatersysteem aan de beste prijs met persoonlijk advies:

Drinkwaterkraan 2022 - drinkwatersysteem voor thuis Aqua Pro prijs offerte

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Drinkwaterkraan
Drinkwaterkraan

Waarom een drinkwaterkraan de beste investering in je gezondheid is

Water is het beste medicijn om je lichaam en geest gezond te houden. Het is gemakkelijk verkrijgbaar, goedkoop en veelzijdig. Het is essentieel voor onze gezondheid. Je mag dus veeleisend zijn wanneer het over je drinkwater gaat. 

drinkwaterkraan babies

drinkwaterkraan

Drink je thuis water van de kraan of vertrouw je liever op bronwater? Stel dat je jouw drinkwater in de supermarkt koopt; komt dat door het feit dat je kraanwater eenvoudig weg niet lekker smaakt? Als dat het geval is, lees dan zeker verder. Met een drinkwaterkraan is de kwaliteit van je kraanwater, even goed als bronwater. Dan wordt flessenwater uit de supermarkt overbodig.

7 belangrijke gezondheidsvoordelen van een drinkwaterkraan

Een drinkwaterkraan heeft niks dan voordelen. Eens je ze allemaal kent, zal je begrijpen waarom een drinkwaterkraan eigenlijk de norm zou moeten zijn. Lees verder en ontdek hoe een drinkwaterkraan jouw leven en dat van de toekomstige generaties, een stuk aangenamer kan maken.

1. Water helpt ons gewicht onder controle houden

Water is de enige drank die geen calorieën bevat en toch een hongergevoel kan tegengaan. Drink je voor het eten een glas water, dan eet je automatisch minder. En als je frisdranken vervangt door water ‘met een smaakje’, krijg je automatisch heel wat minder calorieën binnen. Er bestaan tegenwoordig veel gezonde alternatieven voor frisdrank. Het is bijvoorbeeld veel gezonder om je water aan te lengen met gezonde fruit – of kruidensiropen. Een van de leuke extra’s van een drinkwaterkraan, is dat je er een CO²-fles aan kan koppelen. Zo kan je ook spuitwater uit je keukenkraan laten vloeien. Je kiest zelf hoe intens je spuitwater bruist. Dankzij een drinkwaterkraan heb je dus ook altijd spuitwater in huis en kan je zélf limonades en frisdranken maken. Dat is goedkoper én gezonder!

2. Drinkwater bevat broodnodige mineralen

In drinkwater zitten voldoende mineralen, zoals calcium, magnesium en kalium. Het bevat ook carbonaten en sulfaten. Mineraalwater en bronwater bevatten over het algemeen meer mineralen maar meer is niet noodzakelijk beter. Wanneer water te veel mineralen bevat, kan dit belastend zijn voor de nieren. Bovendien nemen we via onze voeding ook nog mineralen op. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat flessenwater niet altijd even geschikt is voor dagelijks gebruik. Bij een op vier flessen is het fluor -, sulfaat – of natriumgehalte zelfs te hoog. Te veel sulfaat kan leiden tot uitdroging en irritatie van de darmen. Een teveel aan fluor kan de tanden en het skelet aantasten. In dat opzicht is leidingwater, dat aan de strengste eisen moet voldoen, een beter alternatief voor flessenwater.

3. Drinkwater zuivert het lichaam

drinkwaterkraan prijs

drinkwaterkraan installeren

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Dagelijks verliezen we veel vocht via onze ademhaling, door te zweten, via onze urine en ontlasting. Daarom is het belangrijk om het verloren vocht te compenseren door voldoende water te drinken. Op die manier kunnen de nieren en de lever hun taak naar behoren vervullen en alle afvalstoffen snel en efficiënt uit het lichaam verwijderen. Een drinkwaterkraan in huis, is een stimulans om extra veel te drinken.

4. Veel drinken hydrateert de huid

Wanneer je voldoende water drinkt, straalt je huid. De bloedtoevoer naar de huid verbetert en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Water hydrateert en zuivert je huid van binnenuit. Het resultaat is een frisse, gezonde teint met minder onzuiverheden. Met een drinkwaterkraan in huis, ben je automatisch geneigd om regelmatiger te drinken. Een drinkwaterkraan levert 24/24 uur en 7/7 dagen zuiver water.

5. Zuiver drinkwater verbetert de darmtransit

Veel water drinken draagt bij aan een goede darmtransit. Vitamines in voeding worden dan beter opgenomen. De ontlasting is zachter en je hebt geen last van constipatie. Het beste wat je kan doen, is de dag starten met een groot glas water. Met één druk op de knop, vult je drinkwaterkraan je glas met het zuiverste water. Een zalige douche voor de binnenkant van je lichaam.

6. Drinkwater is goed voor de spieren

Ga je regelmatig sporten? Vergeet dan niet om voldoende water te drinken. Niet alleen om het verloren vocht te compenseren maar ook om verzuring van je spieren tegen te gaan. Water is belangrijk voor het aanspannen en ontspannen van de spieren, bij een tekort kunnen er spierkrampen optreden. Voldoende wateropname is ook noodzakelijk voor je gewrichten. Als je een drinkwaterkraan hebt, kan je jouw drinkbus op elk moment bijvullen met zuiver water.

7. Drinkwater verhoogt ook de concentratie

Onze hersenen bestaan voor 70 % uit water. Logisch dus dat een goede vochtopname de belangrijkste voorwaarde is voor een goede werking van de hersenen. Studies tonen aan dat voldoende water drinken de concentratie verbetert. Het maakt ons alerter en creatiever. Als je concentratie tijdens de dag afneemt of als je je vermoeid voelt, drink dan een groot glas water. Wedden dat je je snel beter voelt?

Waarom kiezen voor een drinkwaterkraan?

Laat het intussen duidelijk zijn dat voldoende water drinken, onontbeerlijk is voor lichaam en geest. Flessenwater drinken kost een gemiddeld gezin al snel minimum 800 euro per jaar. Dankzij een drinkwaterkraan kan je flink besparen.

Hoe werkt een drinkwaterkraan?

Een drinkwaterkraan is een installatie die aangesloten wordt op je waterleiding. Het tovert leidingwater om tot gefilterd plat of spuitwater. De installatie wordt gewoonlijk geplaatst onder het aanrecht en wordt aangesloten op een moderne keukenkraan. Een drinkwaterkraan is eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk te bedienen. Gefilterd drinkwater, is gezond water. Door microfiltratie worden de laatste onzuiverheden uit het leidingwater verwijderd. Chloor, kalk, koper en andere verontreinigingen verdwijnen uit je drinkwater. Het resultaat is zuiver en helder water, aangenaam om te drinken en om mee te koken.

De vele opties van een drinkwaterkraan

drinkwaterkraan met warm water

drinkwaterkraan met heet water

Afhankelijk van het soort toestel, kan je onmiddellijk beschikken over gekoeld, ijskoud, heet of bruisend water. Zo gemakkelijk, dat kan alleen maar toegejuicht worden. In de zomer heb je altijd fris water. Wil je snel thee maken of heb je heet water nodig om te koken, dan heb je dat in een handomdraai.

De praktische voordelen van een drinkwaterkraan

Nog een voordeel: je hoeft niet meer naar de winkel voor drinkwater en je moet niet meer met zware bakken sleuren. Geen gedoe met leeggoed en meer plaats in de berging!

Een drinkwaterkraan is milieuvriendelijk

Ben je milieubewust? Ook dan is een drinkwaterkraan een goede keuze. Flessenwater is erg belastend voor het milieu. Er komt veel CO² vrij bij de productie en het transport. Bovendien zorgen plastiek flessen voor een enorme afvalberg. Daar kan je tegenin gaan door een drinkwaterkraan te installeren. Denk eraan, ‘vele kleintjes maken één groot’!


Drinkwaterkraan


Info: Waterverzachter Brugge |

Drinkwaterkraan