Drinkwaterfilter | kraanwater zuiveren met Aqua-Pro drinkwatersysteem

Een drinkwaterfilter of drinkwatersysteem voor thuis kopen? Een drinkwatersysteem van Aqua Pro zorgt voor gekoeld, bruisend en heet water.

Doe hier snel je aanvraag en ontvang een vrijblijvende prijs offerte voor een drinkwaterfilter systeem aan de beste prijs:

Aqua Pro drinkwatersysteem

Stap 1 van 2 - Drinkwatersysteem

Drinkwaterfilter 2022 - drinkwatersysteem voor thuis modellen
Drinkwatersysteem voor thuis

Een drinkwaterfilter: de beste manier om je kraanwater te zuiveren

Filtersysteem kraanwater

Drinkwaterfilter zuiver water

Wat is een drinkwaterfilter systeem voor kraanwater?

Heel wat mensen gaan wekelijks naar de winkel om een grote hoeveelheid water in te slaan. Sommigen steken zelfs de grens over en kopen hun water in het buitenland. En dat ondanks het feit dat ons leidingwater perfect drinkbaar is. Alleen de smaak laat soms te wensen over. Daarom kopen we liever bronwater in de supermarkt. En jij? Hoe voorzie jij in je drinkwater?

Waarom ons drinkwater niet altijd even lekker is

Hoewel de waterbedrijven hun best doen om ons water zo grondig mogelijk te zuiveren, slagen ze daar niet altijd in. Om jouw drinkwater te zuiveren gebruiken ze hulpmiddelen zoals chloor. Dat laat een slechte nasmaak na. Ook door intensieve bemesting komen er allerlei stoffen in ons drinkwater terecht. Dat wordt er met veel moeite uit gehaald. Tenslotte komen er ook allerlei metalen e.d. in het water terecht. Dat gebeurt terwijl het onderweg is naar jouw woning. Verouderde waterleidingen zijn hier de oorzaak van.

Wat doet een drinkwaterfilter?

Een drinkwaterfilter wordt op het leidingwater aangesloten. Zo wordt jouw leidingwater aan de bron gefilterd. De kwaliteit en de smaak zijn dan even goed als het flessenwater van bekende merken. Dankzij jouw eigen drinkwatersysteem, heb je altijd een onuitputtelijke voorraad water bij de hand. Maar er valt nog veel meer over drinkwaterfilters te vertellen. Lees verder en ontdek het hieronder.

Vijf unieke kenmerken van een drinkwaterfilter systeem

Met een drinkwater filtersysteem hebt u steeds een onbeperkte bron van drinkwater in huis. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van zo’n drinkwatersysteem?

 • Eenvoudige installatie, eenvoudige werking

  Een drinkwaterfilter systeem kan eenvoudig in elke keuken geïnstalleerd worden. Het enige wat zichtbaar is, is een kraan. Je hebt de keuze uit meerdere types kranen. Zo vind je er ongetwijfeld een naar jouw smaak. Het technisch gedeelte van de drinkwaterfilter en eventueel een koel- of verwarmingsinstallatie wordt ingebouwd onder het aanrecht. Dit neemt weinig plaats in beslag en past gemakkelijk in een keukenkast. Er moet wel een stopcontact in de buurt zijn. Dat en de aansluiting op de waterleiding natuurlijk, zijn de enige voorwaarden.

 • Spuitwater uit je kraan met je eigen drinkwaterfilter

  Sommige modellen zijn ook voorzien van reservoirs met koolzuurgas, zodat je bruisend drinkwater kan maken. (Hangt ervan af welke drinkwaterfilter je kiest natuurlijk) De toevoer van het gas is regelbaar, waarmee de intensiteit van het bruisen kan ingesteld worden.

 • Heet of gekoeld water via één simpele druk op de knop

  Drinkwaterfilter met warm water

  Drinkwaterfilter met heet water

  Als extra optie kan je ook kiezen voor ijskoud of heet water. IJskoud water zal je zeker appreciëren in de warme zomermaanden! Geen geklungel meer met ijsblokjes en geen gedoe met flessen water in de ijskast. Ook instant heet water hebben is een plezier. Heel praktisch om een kop thee of koffie mee te bereiden. Ook je soepen en sauzen kan je ermee bereiden.

 • Zuiver water voor oneindig veel toepassingen

  De filters van een drinkwaterfilter houden vrijwel alle verontreinigingen tegen. Resten van chemicaliën zoals chloor, nitraten, pesticiden, antibiotica en hormonen worden opgevangen door de filters. Ook metaaldeeltjes waaronder lood, zink, koper en kwik worden tegengehouden. Het drinkwater ziet er zuiver uit en heeft geen vreemde kleur of geur meer. 

 • 1001 redenen waarom flessenwater zo vervelend is

  Vind je die zware pakken water soms ook zo lastig? Zeker als je een gevoelige rug of andere beperkingen hebt, is het niet vanzelfsprekend om de wekelijkse voorraad drinkwater te gaan halen. Thuis moet je dan ook nog eens de ruimte hebben om al dat water te stockeren. Met een drinkwaterfilter behoort al deze rompslomp tot het verleden. Heb je dorst? Dan zet je gewoon de kraan open.

 • Jaren profiteren dankzij een eenmalige investering

  De installatie van een drinkwaterfilter is een eenmalige investering die je snel terugverdient. Een gemiddeld gezin geeft jaarlijks 1.500 euro uit aan drinkwater. Met een drinkwaterfilter kan een gezin dat bedrag uitsparen. Je leidingwater is tot 100 keer goedkoper dan bronwater. En de kwaliteit en smaak is even goed.

 • Ecologische voetafdruk verkleint met een drinkwaterfilter

  Je ecologische voetafdruk is beduidend kleiner met een drinkwaterfilter in huis. Bij de productie en het transport van plastiek flessen is er heel wat CO2 – uitstoot. Daarna veroorzaken ze een gigantische afvalberg. Het is een fabeltje dat al dat plastiek gerecycleerd kan worden.

Een drinkwaterfilter installeren? Laat je adviseren door een vakman!

Wens je meer informatie over drinkwaterfilters? Vraag dan raad aan een ervaren installateur. Hij zal je de nodige uitleg kunnen geven. Over de verschillende modellen en over de inbouw mogelijkheden. Haal je eigen drinkwaterfilter in huis en profiteer van gezond en smaakvol water.

Drinkwaterfilter 2022 - drinkwatersysteem drinkwaterkraan prijs